fbpx
All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat

Winkelwagen

Search here:
Home > Baby Dragen  > Mannen en Baby Dragen: Hell Yeah!
Mannen en dragen

Dragen is echt iets voor vrouwen. Nee hoor! Sterker nog, ik denk dat het voor mannen soms nog zelfs iets belangrijker is dan voor vrouwen. Een vrouw draagt een kind negen maanden in haar buik, wat maakt dat de vader al 1-0 achter staat op het moment dat de baby wordt geboren.

Hoe gaaf is het dan dat vader door middel van dragen, ook een sterke band met zijn kind kan krijgen?! Maar ja, hoe hem zover te krijgen? Ik ben daarom “het veld” ingegaan en heb mannen het hemd van het lijf gevraagd. Wat vinden ze van het dragen en nog belangrijker: wat zouden we kunnen doen om ze over te halen?! Veel van de antwoorden kwamen overeen en heb daarom de mannen in categorieën verdeeld, die van jou staat er garandeerd tussen.

Voor de mannen die niet weten waarom:

Ik denk dat de meeste mannen toch overtuigd moeten worden door middel van ijzersterke argumenten. Ik gooi er gewoon even een paar op tafel die voor mijn man echt doorslaggevend waren:

  • Kinderen huilen 43% minder (krachtig argument, harde cijfers werken altijd goed)
  • Je hebt je handen vrij, dus kun je gamen, voetbal kijken (zonder huilende baby, zie argument 1), werken, even stofzuigen (ja we kunnen het altijd proberen…) of een lange wandeling maken.
  • Het heeft een positieve invloed op de fysieke en psychische ontwikkeling van de baby (pak even de onderzoeken erbij die ik in het artikel “voordelen van dragen” heb gebruikt)
  • Je krijgt een sterkere band met je baby (een pareltje van een argument door zijn eenvoudigheid)
Mannen en dragen

Voor de mannen die het te duur vinden:

Toegegeven, de aanschaf van een doek en dan ook nog zo’n consult erbij, ja dat kan wel even wat kosten. En natuurlijk wil jij precies degene met prachtige zijde, cashmere en baby-kamelen-wol (ik begrijp je uiteraard). De gemiddelde man begrijpt dit echter wat minder. Leg hem uit dat het alles bij elkaar inderdaad een investering is, maar je het op zeer lange termijn kunt gebruiken. Een geweven doek kun je tot wel 20 kg gebruiken, een kind is dan ongeveer 5 jaar oud (de meeste kinderen willen niet zo lang gedragen worden, maar het zou in theorie kunnen). Vergeleken met een kinderwagen is het overigens een stuk goedkoper. En daarbij, zeg hem dat een kinderwagen steeds in en uit de auto moet en dus beschadigingen kan geven aan de auto (geloof me, dit argument werkt altijd goed).

Voor de mannen die het “gedoe” vinden:

Zeg tegen hem: “Doe eens gek en probeer het eens!” Geef hem een draagconsult cadeau en ik beloof je op voorhand: het valt hem echt mee! Maar, zoals met veel dingen, je moet wel oefenen en dat is vaak waar de schoen wringt. Het kost tijd en niet elke partner heeft zin om die tijd in het dragen te stoppen. Weet: ik bied een (duo) draagconsult aan van 2 uur waarin hij alles leert en oefent, that’s it! Daarna is hij in staat om helemaal zelfstandig te kunnen knopen. En dames, wat helpt: in ruil daarvoor kook jij zijn lievelingsmaal en doet aansluitend de afwas, of je kijkt een film die hij mag uitkiezen, wees creatief zou ik zeggen! Oh ja, en zoals ik eerder zei: het alternatief is een kinderwagen, probeer die maar eens vlot de auto in te krijgen (zonder dat deze honderd keer tegen de zijkanten van zijn dure BMW aanklettert), dat is pas gedoe!

Voor de mannen die het “niet zouden kunnen” of er “niet goed in zijn”:

Nou, als ze een stropdas kunnen knopen, kunnen ze al helemaal een draagdoek knopen. Zeg dat maar tegen hem! Hij hoeft geen talent te hebben. Sterker nog, dat bestaat niet. Het is gewoon een vaardigheid die je aan kunt leren. Misschien heeft de een het wat sneller door dan de ander, ja dat kan. Maar… oefening baart kunst. Dus ook die van jou kan een uiterst kundige drager worden.

Mannen en dragen

Voor de mannen die de draagdoeken “een vrouwen ding” vinden:

Er zijn genoeg merken waarbij de doeken ook prima door mannen gedragen kunnen worden. Denk aan de diep donkerblauwe of zwarte doeken van Artipoppe, of bijvoorbeeld aan het Australische merk Chekoh of de uni-sex ring-slings van MoonSling. En ladies, zie je de foto hiernaast? De reactie van mijn man: “Wat een baas!”, misschien een goed idee hem die foto even te laten zien…

Wat nou als hij echt niet wilt?

Stel je hebt alles uit de kast getrokken, alle voordelen besproken en bovenstaande argumenten op tafel gelegd, maar toch, hij wilt het niet. Joh, dat is ook oké. Wat jij misschien heel fijn vind is voor hem weer anders, staar je er niet blind op. Er zijn nog een heleboel andere manieren waarop hij ook een sterke band met zijn kind kan aangaan. Dragen is alleen één van de vele manieren.