fbpx
All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat

Winkelwagen

Search here:
The Parent Jungle
Coaching en begeleiding voor (toekomstige) ouders van een kind met een ernstige of zeldzame aandoening

Ik zorg dat je je hoofd boven water houdt, zodat jij er weer voor je kind kunt zijn

Voel je niet meer alleen

Neem deel aan de gratis, besloten facebook-groep en maak contact met andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten en behoefte hebben aan contact met andere ouders.

Behoud van draag- en veerkracht

Ik help je om tijdens de intense periode (vanaf de zwangerschap tot de weken na de geboorte) overeind te blijven middels 1:1 coaching en begeleiding.

Praktische ondersteuning en advies

Ik ondersteun je graag praktisch met mijn gratis PDF met daarin de vijf belangrijkste tips voor de tijd op de NICU en een handige checklist.

Je hebt onverwacht slecht nieuws gekregen: je kindje heeft een zeldzame of ernstige aangeboren aandoening. Je wereld staat op zijn kop.

Misschien herken je:

Het voelt alsof je hard van je onbezorgde wolk afgeduwd bent en voelt hierover frustratie, verdriet en machteloosheid

Je voelt je eenzaam en geïsoleerd omdat niemand écht weet wat jullie doormaken

Je wilt graag positief blijven maar durft of kan dit niet door alle zorgen en onzekerheden

Je hebt het gevoel de hele tijd in overlevingsmodus te staan en voelt je moe

Het voelt alsof je alle controle en grip kwijt bent geraakt en voelt alsof je 'uitgeleverd' bent aan de artsen en het universum

Herken jij bovenstaande? Dan is mijn begeleiding hoogstwaarschijnlijk wat voor jou. Plan via de knop een gratis en vrijblijvende kennismaking in om te kijken of mijn begeleiding bij je past.

Hoe start je je begeleiding bij mij?

1

Stap 1: Kies een datum

Plan gemakkelijk zelf je kennismaking in via onderstaande knop. Deze is digitaal, uiteraard gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer een half uur.

2

Stap 2: de Kennismaking

We kijken of er een goede match is en of mijn begeleiding bij jouw situatie past. Goede klik? Dan plannen we meteen de eerste sessie in.

3

Stap 3: Aan de Slag

Per sessie kijken we wat er nodig is om jou door het loodzware proces heen te helpen en na elke sessie kun je met nieuwe moed weer verder.

5 Tips voor als je kind op de NICU verblijft

Ook al wist ik van tevoren dat onze dochter op de NICU zou verblijven, was ik achteraf toch niet goed genoeg voorbereid op deze periode. In deze PDF vind je mijn 5 tips (en een handige praktische checklist) voor als je kind op de NICU verblijft of gaat verblijven.

Ik hoop dat deze jou de houvast geven die ik zelf gemist heb.

Wat brengt deze begeleiding je?

Meer veer- en draagkracht zodat jij (eventuele) tegenslagen beter kunt opvangen

Ruimte voor positiviteit zodat je een beetje meer durft te genieten van het zwanger of ouder zijn

Praktische tips en ondersteuning rondom de tijd in het ziekenhuis

Ervaar opluchting en voel je begrepen en niet meer alleen

Zorgen dat jij je hoofd boven water blijft houden zodat je er goed voor je kind kunt zijn

Ervaar weer controle en grip op de situatie

Over Britte

Verloskundige | Coach | Ervaringsdeskundige

“Ik ben Britte, verloskundige, coach en ik ben in 2024 ook ervaringsdeskundige geworden op het gebied van het hebben van een kind met een ernstige aangeboren afwijking.

Voor mij was deze heftige periode ontzettend dubbel. Naast dat je ouders wordt van een fantastisch klein mensje waar je heel trots en blij mee bent, krijg je er direct een gigantische bak zorgen en verdriet bij die de positieve emoties enorm kunnen overschaduwen. Je draag- en veerkracht worden enorm op de proef gesteld en ook kost dit allemaal bakken met energie die je juist nodig hebt om er voor je kind te zijn.

Doordat het me lukte om positief te blijven, draag- en veerkracht te behouden en het contact met lotgenoten, werd deze periode voor mij zoveel meer dragelijk!

Ik gun echt iedere ouder die in hetzelfde schuitje zit hetzelfde en vind het een eer om ouders hiermee te mogen helpen.”

Veelgestelde Vragen:

Wanneer kom ik in aanmerking voor jouw begeleiding en coaching?

Ik bied coaching en begeleiding aan voor zwangeren en ouders met een kind met een ernstige of zeldzame aangeboren afwijking tot zo’n jaar na de geboorte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hydrothorax, hartafwijkingen, hydrops foetalis, enzovoort. Twijfel je of je in aanmerking komt: plan dan een kennismakingsgesprek in. Deze is ervoor bedoeld om te kijken of mijn begeleiding past bij jouw en bij jullie situatie.

Kun je ook volgeboekt zitten?

Ja, ik neem maximaal twee nieuwe trajecten per maand aan. Meestal leert de ervaring dat er altijd wel iets bedacht kan worden waardoor je alsnog snel kunt starten, maar in zeldzame gevallen kan het zijn dat je een maand later pas een eerste sessie hebt.

Werk je met een niet-goed-geld-terug-garantie?
Ja, ik werk met een niet-goed-geld-terug-garantie. Ik twijfel geen seconde aan mijn eigen kunde, maar het is vaak fijn om de kennis te hebben dat als je toch het gevoel hebt dat het niks voor je doet, je je geld terug kunt krijgen. Zonder addertjes onder het gras.
Hoeveel kost jouw begeleiding?
Een enkele sessie zet geen zode aan de dijk. Daarom werk ik met begeleidings-pakketten. Onder het kopje “aanbod” vind je meer informatie over deze pakketten en de bijbehorende tarieven.
Wat nou als het bij ons anders loopt?
Ik weet als geen ander hoe het is als alles opeens anders loopt. Zowel in de zwangerschap als de tijd daarna. Mocht er iets zijn beloof ik je dat we er samen uitkomen. Of we verrekenen het reeds betaalde bedrag of je krijgt de resterende sessies op een ander/later moment.
Ik heb bijna geen tijd door alle omstandigheden, hoe moet ik dat doen als ik toch jouw begeleiding wil?
Je wordt in deze periode onwijs geleefd, dus ik snap helemaal je bezwaar als het gaat om tijd. Doordat ik de sessies doe via beeldbellen en je zelf in mijn agenda kunt om de sessies in te plannen, leert de ervaring dat er altijd wel een moment is waarop het lukt.
Ik ben zo ontzettend moe, hoe vind ik de energie om ook nog een traject bij je te starten?

Een heel herkenbaar punt! Veel ouders omschrijven juist dat ze meer energie voelen en een gevoel van opluchting ervaren na een sessie. Dit maakte dat ze er ook weer beter voor hun kind konden zijn en de tijd op de NICU beter aankonden. Stel nou dat je echt merkt dat je niet de energie kunt vinden om een sessie in te gaan: geen probleem, dan verzetten we hem gewoon! Ook op het laatste moment.

Waarom het zo belangrijk is om het niet alleen te doen

Vaak hoor ik ouders over de eenzaamheid en isolatie die je kunt ervaren als je in een situatie komt met een kind met een ernstige afwijking. Je omgeving doet erg zijn best er voor jullie te zijn, maar niemand weet écht hoe het is om in jullie schoenen te staan. Vaak merk je pas hoe geïsoleerd je van je omgeving bent als je met mensen praat die hetzelfde hebben meegemaakt. En jemig wat kan dat opluchten!Daarom heb ik een gratis besloten facebook-groep opgericht waarbij je contact kunt maken met andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten. 

Vragen? Neem gerust contact met mij op

Gebruik onderstaand contact formulier of stuur mij een e-mail naar info@theparentjungle.nl