All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat

Winkelwagen

Search here:
Home > Kraamzorg  > Het kiezen van kraamzorg, hoe doe je dat?
Kraamzorg kiezen

Kaatjes Kraamzorg

Dit artikel is geschreven door Karin Niekus, van Kaatjes Kraamzorg.

Mijn naam is Karin Niekus, 46 lentes jong, gelukkig getrouwd en moeder van 3 kinderen, een dochter van 22 jaar en 2 zonen van 20 en 17 jaar. Sinds november 2019 als zelfstandige werkzaam in de Kraamzorg, Kaatjeskraamzorg.nl. Ik schrijf dit artikel dan ook vanuit mijn eigen ervaring en expertise. In de grote lijnen zullen de meeste kraamverzorgende zich hierin herkennen, maar ook kan de werkwijze vanuit een organisatie en/of collega ZZP’ers verschillen.

Je inschrijven bij een kraamorganisatie: waar moet je op letten?

Gefeliciteerd, je bent zwanger en gaat allereerst op zoek naar een verloskundige. Hierin heb je gelukkig een eigen keus. Tijdens zo’n bezoek aan de verloskundige komt er een hoop informatie op je af en zal er ook geadviseerd worden om op zoek te gaan naar kraamzorg. Hierin is gelukkig ook een ruime keuze. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven bij een organisatie (bij voorkeur voor de 14e week) of bij een ZZP’er. Het voordeel van een ZZP’er is dat je de gehele kraamweek hetzelfde gezicht ziet en vooraf al kennis met haar kun maken. Wanneer je voor een ZZP’er kiest is het wel belangrijk om je hier op tijd bij aan te melden. Bij voorkeur al met 6 á 8 weken zwangerschap, anders kan het heel goed zo zijn dat de betreffende kraamverzorgende geen ruimte meer heeft.

Hoe kies je nou een kraamzorg uit die goed bij je past?

De meeste ZZP’ers en organisaties beschikken wel over een website of Facebookpagina. Op deze manier kun je al een goed beeld krijgen bij de betreffende persoon of organisatie, die wellicht goed bij jullie past. Ook is het allereerst belangrijk om te bedenken wat je zelf fijn vind: wil je bijvoorbeeld “opstartzorg” (dat er direct iemand bij thuiskomst na de bevalling al helpt, ook s’nachts), vind je het fijn dat ze een certificaat in begeleiding bij borstvoeding heeft, wil je iemand die je actief helpt of juist iemand die meer op de achtergrond is? In het artikel “Wat doet een kraamverzorgster?” kun je ook een beter beeld krijgen van wat wij precies doen in de kraamweek. Ook in het kraamplan van Britte laat zij jullie hierover nadenken.

Vanaf hier kun je gaan zoeken. Zo kun je ook telefonisch contact opnemen met de kraamverzorgende, hun website goed doornemen of een mailtje sturen of jouw wensen/ideeën aansluiten met wat de kraamorganisatie jou kan brengen. Handige tip: via een groot platform voor ZZP’ers (www.kraamzorg1op1.nl) kun je op zoek gaan naar ZZP’ers in jouw regio. Ook kun je hier een “kraamzorg-aanvraag” uitzetten waarbij je specificeert naar wie je opzoek bent. Uiteraard is google of ervaringen van vriendinnen of familie ook altijd een prima plek om te starten.

De Intake van de Kraamzorg

Als je een keuze hebt gemaakt of je voor een organisatie gaat of voor een ZZP’er, dan kun je de inschrijving voltooien (vaak kan dit via de website) en zal er tussen 30-34 weken zwangerschap een intakegesprek plaatsvinden. Zelf ga ik persoonlijk langs en neem dan gelijk het zorgdossier mee en nog een leuke goodiebag. 

Tijdens dit gesprek kunnen jullie je wensen aangeven met betrekking tot de bevalling en de kraamweek. Ook kunnen jullie alle vragen stellen en zal ik aangeven wat jullie van mij kunnen verwachten. Ook zal ik in het geval van een thuisbevalling en/of poliklinische bevalling in het ziekenhuis, de verloskundige hierbij assisteren. In het geval van een thuisbevalling zijn, naast het kraampakket die je van je verzekering ontvangt, nog een handig thuisbevalling setje (met onder andere bedverhogers, ondersteek, douchekrukje etc) te huur bij Medipoint.

Zou je ook zorg van mij willen ontvangen, neem dan gerust een kijkje op mijn website: www.Kaatjeskraamzorg.nl. Britte biedt een onwijs mooi traject aan en is een top coach. Ik geloof dat zij jullie hierin fantastisch zou kunnen begeleiden. Ook heeft zij een mooi kraamplan gemaakt waarmee jullie je goed kunnen voorbereiden op het aanstaande ouderschap!

info@kaatjeskraamzorg.nl

Mijn naam is Karin Niekus, 46 lentes jong, gelukkig getrouwd en moeder van 3 kinderen, een dochter van 22 jaar en 2 zonen van 20 en 17 jaar. Sinds november 2019 als zelfstandige werkzaam in de Kraamzorg, Kaatjeskraamzorg.nl. Ik gun jullie allemaal een heerlijke kraamtijd!

No Comments

Post a Comment