fbpx
All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat

Winkelwagen

Search here:
Home > Opvoeden  > De Drie Geheimen voor een Kidsproof-Relatie: meer verbinding, liefde en dankbaarheid in je relatie
relatieproblemen ouderschap

Eén van de meest besproken onderwerpen in mijn coaching is hoe je je relatie met je partner sterk houdt als ondernemende moeder. Voor de meeste stellen is het namelijk heel erg zoeken in hun nieuwe rol als ouder en alle taken en verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken.

Vaak wordt communicatie met elkaar lastiger door vermoeidheid, is er minder tijd om ruzies/discussies op te lossen waardoor ze opstapelen, is het luisteren naar elkaar moeilijker, voelt de taakverdeling oneerlijk, is er weinig ruimte meer voor intimiteit en ga zo maar door. Het lijkt soms alsof jullie amper nog echt samen zijn en bijna alleen maar langs elkaar heen leven.

Hoe is dat bij jou?

Gelukkig zijn er ook ouders die ondanks de verandering in hun relatie door de geboorte van hun kind, krachtiger dan ooit in hun relatie staan. Het bleek dat zij best wel wat dingen anders deden dan anderen en in deze mail deel ik de drie belangrijkste tips met je:

Tip 1: Dagelijks aandacht voor de 3 A’s

De 3 A’s staan voor Acceptation, Appreciation en Affirmation, ofwel acceptatie, waardering en bevestiging. Door deze drie dingen dagelijks (oprecht!) aan elkaar uit te spreken, zul je merken dat jullie je al heel snel meer verbonden met elkaar gaan voelen. Het kan in het begin best lastig zijn om dit elke dag te doen, zeker als je je misschien nu totaal niet verbonden met elkaar voelt. Maar ik beloof je als jullie dit beide serieus gaat toepassen dat het onwijze resultaten heeft. Meer weten over de 3A’s en het toepassen ervan? Luister dan eens naar deze waardevolle podcast aflevering

Tip 2: Wekelijks 20 minuten intunen

Elke zondagavond zitten ik en mijn vriend om de tafel, we spreken de volgende week door, tunen bij elkaar in hoe we ons hebben gevoeld en bespreken wat wel en niet voor ons gewerkt heeft. Dit korte moment waarin je echt even aandacht voor elkaar hebt en de planning voor de volgende week doorneemt, geeft ook de gelegenheid om eerder onbesproken gevoelens bespreekbaar te maken.

Tip 3: Maandelijkse wij-zijn-nu-even-geen-ouder tijd

Voordat je ouders werd heb je als stel eigenlijk twee verschillende relaties met elkaar: een vriendschappelijke en een romantische. Dit is de basis van jullie samen zijn. Wanneer je ouder wordt, worden deze twee vaak ondergesneeuwd door jullie nieuwe relatie: de ouderschapsrelatie. Door elke maand (of vaker) het liefst een dag voor elkaar in te plannen zonder dat jullie kind(eren) erbij zijn, geef je weer meer ruimte om je ook weer op een vriendschappelijke en romantische manier met elkaar verbonden te zijn. Plan die dag dan ook echt iets wat jullie bijvoorbeeld deden voordat jullie ouders waren. 

Bonus tip: de verantwoordelijkheid van het plannen van deze activiteit is voor jullie beide even groot. Wissel bijvoorbeeld om en om wie de planning van de dag op zich gaat nemen.

Het kan in het begin best een beetje geknutseld voelen om dit te gaan doen, maar ik beloof je dat als je dit consequent samen zo gaat aanpakken, je relatie er een stuk leuker op gaat worden!

Je zult merken dat je elkaar beter begrijpt, meer de ruimte geeft en ook dat je weer meer liefde en ontspanning in je houding naar elkaar voelt.

Kom je er niet uit? Ik denk graag met je mee. Stuur me vooral even een mailtje (info@theparentjungle) of een DM via Instagram.