fbpx
All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat

Winkelwagen

Search here:
Home > Sporten  > 5 Effectieve en laagdrempelige oefeningen voor ondernemende moeders om stress te verminderen
oefeningen voor ondernemende moeders om stress te verminderen

Als ondernemende moeder ben je waarschijnlijk altijd bezig met van alles en nog wat. Je hebt een bedrijf te runnen, kinderen op te voeden, misschien ook nog eens een partner en een sociaal leven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het huishouden en andere dagelijkse taken. Het is niet gek dat je soms gestrest en uitgeput raakt. Gelukkig zijn er een aantal oefeningen die je kunnen helpen om je stress te verminderen en je energie te geven. In dit artikel deel ik vijf van de meest effectieve, laagdrempelige oefeningen die je kunt doen. Gewoon in je huiskamer of op je kantoor. 

1. Ademhalingsoefeningen

Een van de eenvoudigste manieren om stress te verminderen en energie te krijgen is door ademhalingsoefeningen te doen. Je kunt dit overal en altijd doen, en het kost je niets. Ga zitten of staan met je rug recht en je handen op je buik. Adem rustig in door je neus en laat je buik opzwellen. Adem vervolgens uit door je mond en trek je buik in. Herhaal dit een paar minuten en probeer je te concentreren op je ademhaling. Waar voel je die het meest? Wat gebeurd er in je lijf? Tune echt even helemaal in. Dit kan je helpen om je gedachten te kalmeren en je te ontspannen.

2. Yoga

Yoga is een fantastische manier om je lichaam en geest te ontspannen. Het kan je helpen om spanningen los te laten en je energieker te voelen. Er zijn veel verschillende soorten yoga, dus het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welke vorm het beste bij jou past. Een paar keer per week een yogales volgen kan een enorme impact hebben op je stressniveau en energieniveau. Liever vanuit huis? Zelf gebruik ik graag de filmpjes op YouTube van Yoga with Adrienne zodat ik laagdrempelig tijdens mijn werkdag een momentje voor yoga kan creëren.

3. Wandelen

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het kan je helpen om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Probeer elke dag minstens 30 minuten te wandelen, bijvoorbeeld in de natuur of in een park. Dit kan je helpen om je energieker te voelen en je stress te verminderen.

4. Meditatie

Meditatie is een krachtige tool om stress te verminderen en energie te krijgen. Het kan je helpen om je gedachten te kalmeren en je te concentreren op het huidige moment. Er zijn veel verschillende meditatievormen, dus het is belangrijk om te ontdekken welke vorm het beste bij jou past. Je kunt mediteren door bijvoorbeeld te zitten of te liggen met gesloten ogen en je te concentreren op je ademhaling. Probeer dit een paar minuten per dag te doen en je zult merken dat je je rustiger en energieker voelt. Meer weten over mediteren? Ik heb er drie artikel over geschreven: 

5. Dansen

Dansen is niet alleen leuk, het kan ook helpen om stress te verminderen en energie te geven. Het kan je stemming verbeteren en je geestelijk welzijn bevorderen. Je hoeft geen professionele danser te zijn om de voordelen van dansen te ervaren (bedoel, kijk naar mij…). Kies gewoon je favoriete muziek en dans erop los. Dansen kan thuis, in een dansles of zelfs tijdens het schoonmaken. Het belangrijkste is dat je beweegt en gewoon plezier hebt!

Bonus Tip: Hoe maak je gemakkelijk tijd voor deze oefeningen?

Nu je weet welke oefeningen je kunnen helpen om stress te verminderen en energie te krijgen, is het belangrijk om deze in je dagelijkse routine op te nemen. Kies de oefeningen die het beste bij jou passen en probeer ze dagelijks te doen. Het kan ook helpen om een dagboek bij te houden waarin je je voortgang en gevoelens kunt bijhouden.

Als je moeite hebt om deze oefeningen in je dagelijkse routine op te nemen, kan het helpen om een focusplanner te gebruiken. Deze planner helpt je om je doelen te stellen en je dagelijkse activiteiten te plannen, zodat je meer tijd kunt vrijmaken voor zelfzorg en ontspanning. Zo krijg je meer energie, focus en balans in je leven.

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van een focusplanner? Probeer hem eens en ontdek hoe deze jou kan helpen om stress te verminderen en energie te krijgen. Vul onderstaand formulier in om de focusplanner direct in je mailbox te ontvangen en begin vandaag nog met de eerste stap naar meer energie, rust en focus!

Conclusie

Als ondernemende moeder kan het leven soms stressvol en uitputtend zijn. Gelukkig zijn er een aantal oefeningen die je kunnen helpen om je stress te verminderen en je energie te geven. Ademhalingsoefeningen, yoga, wandelen, meditatie en dansen zijn vijf van de meest effectieve en laagdrempelige oefeningen die je kunt doen. Door deze oefeningen in je dagelijkse routine op te nemen en gebruik te maken van een focusplanner, kun je meer energie, focus en balans in je leven creëren. Probeer het zelf en ontdek hoe deze kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben op je leven!