fbpx
All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat

Winkelwagen

Search here:
Home > Slapen  > Beginnen met meditatie: praktische tips voor drukke moeders
Meditatie moeder

Als ondernemende moeder is het vaak moeilijk om even rust te vinden in het drukke leven. Meditatie kan je helpen om meer innerlijke rust en focus te krijgen. Daarom wil ik in dit artikel enkele waardevolle tips delen (die mij in ieder geval veel geholpen hebben) om te beginnen met mediteren. Zo kun jij het beste en snelste resultaat halen uit jouw meditaties en genieten van de voordelen die het biedt voor jouw leven en jouw bedrijf.

Wat is mediteren?

Door middel van meditatie train je je geest om meer bewustzijn, ontspanning en innerlijke rust te ontwikkelen. Je richt je aandacht voor een bepaalde periode op een specifieke gedachte, lichaamsdeel of ademhaling, waardoor je stress vermindert en je concentratie verbetert. Meditatie is een krachtige tool die je helpt om te groeien, zowel persoonlijk als op zakelijk gebied.

Zes tips om te beginnen met mediteren

1. Bepaal je doel

Voordat je begint met mediteren, is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt bereiken. Wil je meer rust en ontspanning ervaren? Wil je je concentratievermogen verbeteren? Of wil je meer inzicht krijgen in jezelf? Door je doel te bepalen, kun je gerichter mediteren en zul je sneller resultaten boeken.

2. Kies de juiste omgeving

Kies een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Zet je telefoon op stil en zorg dat je zo min mogelijk afleiding hebt. Dit kan een rustige kamer in huis zijn, maar ook buiten in de natuur. Zorg dat je comfortabel zit, bijvoorbeeld op een meditatiekussen of stoel.

3. Begin rustig aan

Als je nog nooit eerder gemediteerd hebt, begin dan rustig aan. Begin bijvoorbeeld met vijf minuten per dag en bouw dit langzaam op. Het is beter om regelmatig kort te mediteren dan af en toe langere sessies te doen. Zo maak je meditatie een vast onderdeel van je dagelijkse routine.

4. Focus op je ademhaling

Een goede manier om te beginnen met mediteren, is door je te concentreren op je ademhaling. Sluit je ogen en adem diep in door je neus. Houd even je adem vast en adem dan langzaam uit door je mond. Focus op je ademhaling en probeer je gedachten te laten voor wat ze zijn. Als je gedachten afdwalen, breng ze dan rustig terug naar je ademhaling.

5. Wees geduldig

Meditatie is niet altijd makkelijk. Het kan even duren voordat je de voordelen ervan ervaart. Wees geduldig en geef niet te snel op. Het kan helpen om te mediteren op een vast tijdstip, bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s avonds. Zo maak je er een gewoonte van en wordt het makkelijker om vol te houden.

6. Gebruik geleide meditaties

Als je het lastig vindt om zelf te mediteren, kun je gebruik maken van geleide meditaties. Dit zijn ingesproken meditaties die je helpen om te ontspannen en je te concentreren op je ademhaling. Er zijn veel apps en websites beschikbaar waar je gratis geleide meditaties kunt vinden (klik hier voor mijn top 5).

Ik hoop dat deze tips je helpen om te beginnen met mediteren en dat je de voordelen ervan snel zult ervaren. Mocht je echter behoefte hebben aan meer begeleiding bij het vinden van meer rust en focus in je drukke leven, dan kan mijn coaching je wellicht verder helpen. Klik hier voor meer informatie.