fbpx
All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat

Winkelwagen

Search here:
Home > Slapen  > Hoe meditatie je leven kan veranderen zonder dat het zweverig wordt

Heb je ooit iemand horen zeggen dat meditatie zweverig is? Misschien heb je het zelfs wel eens gedacht. Pff, ik weet nog hoeveel weerstand ikzelf voelde toen ik begon… Maar in werkelijkheid is meditatie verre van zweverig. Het is een wetenschappelijk onderbouwde oefening die talloze voordelen biedt voor zowel je geestelijke als lichamelijke gezondheid. In dit artikel leg ik je uit waarom meditatie niet zweverig is en wat het je kan opleveren.

Mediteren is iets voor geitenwollen-sokken-mensen

Niet alleen is meditatie een praktische vaardigheid die iedereen kan leren, het is ook gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het is niet alleen maar iets voor yogi’s en monniken; het kan iedereen ten goede komen. Ontelbare onderzoeken hebben aangetoond dat meditatie ons kan helpen om beter om te gaan met stress, onze hersenfunctie kan verbeteren en ons immuunsysteem kan versterken. Sterker nog, meditatie kan zelfs helpen bij het behandelen van aandoeningen zoals depressie, angst en posttraumatische stressstoornis.

Het is toch iets uit het Hindoeïsme?

Meditatie wordt vaak in verband gebracht met religies, zoals boeddhisme of hindoeïsme, maar het is geen religie op zich. Het is een praktijk die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht hun religieuze achtergrond of overtuigingen. Het gaat niet over het aanbidden van een specifieke godheid, maar over het in contact komen met je eigen geest en lichaam. Iets veel moeders met een druk en vol leven best wat moeite mee kunnen hebben.

Ik kan dat niet hoor, mijn hoofd “even” leeg maken

Mediteren is niks meer of minder dan een praktische vaardigheid die je overal en altijd kunt beoefenen. Niks zweverigs aan dus. En als je nog wat extra tips nodig hebt om te beginnen met mediteren, dan heb ik een paar mooie voor je opgesteld. Klik hier als je hier meer over wilt weten.

Mediteren is ontoegankelijk als het nog nooit hebt gedaan en kost geld

Een ander argument tegen meditatie is dat het moeilijk of duur kan zijn om te leren. Maar in werkelijkheid is meditatie gemakkelijk toegankelijk en kan het gratis worden beoefend. Er zijn veel gratis meditatie-apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het beginnen met mediteren, en er zijn ook veel gratis meditatievideo’s en -podcasts beschikbaar op internet. Hoe chill is dat?!

Ouderwets?

Ten slotte is meditatie geen praktijk die alleen geschikt is voor een bepaalde levensstijl of tijdperk. Het is een praktijk die geschikt is voor het moderne leven en die kan worden beoefend door mensen van alle leeftijden, achtergronden en beroepen. Meditatie kan je helpen omgaan met de stress en afleidingen van het moderne leven en je helpen om je doelen te bereiken.

Dus, voor iedereen die zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid wil verbeteren. Of je nu worstelt met stress, angst of gewoon meer rust en focus wilt vinden in je dagelijks leven, meditatie kan een geweldige tool zijn om je doelen te bereiken.

Ik zou zeggen: waar wacht je nog op? Waarom zou je niet beginnen met mediteren en kijken wat voor voordelen het voor jou kan opleveren? Of je nu een beginner bent of al een ervaren beoefenaar, er is altijd ruimte om te groeien en je meditatie te verdiepen. Je hebt niks te verliezen.

Onthoud dat meditatie geen zweverige of religieuze praktijk is, maar een praktische vaardigheid die je kan helpen om jezelf beter te begrijpen en beter om te gaan met de uitdagingen van het leven. Probeer het eens en ontdek hoe meditatie jou kan helpen om een betere versie van jezelf te worden.