fbpx
All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat

Winkelwagen

Search here:
Home > Stress  > Energie en focus: de 5 voedingsmiddelen die elke ondernemende moeder zou moeten kennen
energie, focus ondernemende moeders voeding

Als ondernemende moeder ben je altijd druk in de weer. Je hebt je bedrijf, je gezin en allerlei andere verplichtingen die je moet combineren. Maar soms kan het lastig zijn om je energie en focus te behouden. Gelukkig is er een simpele manier die je hierbij kan helpen, namelijk: voeding! Er zijn namelijk best wel veel voedingsmiddelen die je kunnen helpen om meer energie te krijgen en je concentratie te verhogen. Ik ga je daar in dit artikel alles over vertellen!

Energiegevende voedingsmiddelen

Als je moe bent, kan het verleidelijk zijn om naar suiker-rijke snacks of cafeïne te grijpen. Maar deze geven slechts tijdelijk energie en kunnen je zelfs een energiedip bezorgen. Er zijn gelukkig ook voedingsmiddelen die je op een gezonde manier meer energie geven.

Havermout

Havermout is een goed ontbijt als je meer energie wilt. Het is rijk aan koolhydraten en vezels, wat ervoor zorgt dat de energie langzaam vrijkomt. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en heb je langer energie.

Noten

Noten zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels. Dit maakt ze een goede snack als je meer energie wilt. Bovendien zorgen de gezonde vetten ervoor dat je langer vol zit.

Bananen

Bananen zijn een goede bron van koolhydraten, vezels en vitamine B6. Deze combinatie zorgt ervoor dat de energie langzaam vrijkomt en dat je langer energie hebt. Bovendien zorgt vitamine B6 ervoor dat je lichaam energie kan halen uit voeding.

Zalm

Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten en vitamine B12. Dit maakt het een goede keuze als je meer energie wilt. Omega-3 vetzuren zijn goed voor je hersenen en kunnen helpen bij vermoeidheid en concentratieproblemen.

Concentratie verhogende voedingsmiddelen

Als ondernemende moeder is het belangrijk om je goed te kunnen concentreren op zowel je bedrijf, als taken in het moederschap. Maar soms lijkt het alsof je gedachten alle kanten op gaan en je moeite hebt om je te focussen. Gelukkig zijn er een aantal voedingsmiddelen die je kunnen helpen om je concentratie te verhogen.

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten en flavonoïden. Deze stoffen kunnen helpen bij het verbeteren van je cognitieve functies, zoals je concentratie en geheugen.

Avocado

Avocado’s zijn rijk aan gezonde vetten en vezels. Dit maakt ze een goede keuze als je je concentratie wilt verhogen. Bovendien bevatten ze vitamine K en foliumzuur, die beide goed zijn voor je hersenen.

Eieren

Eieren zijn rijk aan choline, een stof die belangrijk is voor zenuwcellen en de productie van neurotransmitters die betrokken zijn bij cognitieve functies. Door eieren toe te voegen aan je dieet, kan je dus je concentratie verbeteren.

Spinazie

Spinazie is rijk aan ijzer en foliumzuur, wat beide belangrijk zijn voor een goede werking van je hersenen. IJzer is nodig voor de zuurstoftoevoer naar je hersenen, terwijl foliumzuur helpt bij de aanmaak van neurotransmitters die betrokken zijn bij cognitieve functies.

Pure chocolade

Pure chocolade bevat flavonoïden, dezelfde antioxidanten die in blauwe bessen voorkomen. Het eten van pure chocolade kan helpen bij het verbeteren van je cognitieve functies, zoals je concentratie en geheugen.

Het is belangrijk om te onthouden dat voeding natuurlijk niet de enige factor is die bijdraagt aan je energieniveau en concentratie. Voldoende slaap, beweging en stressmanagement zijn bijvoorbeeld ook belangrijk. Maar door de juiste voedingsmiddelen toe te voegen aan je dieet, kan je zeker een verschil maken.

Wat ook kan helpen is mijn (gratis) focusplanner. Deze planner helpt je bij het stellen van grenzen en het plannen van je week, zodat je meer gedaan krijgt, efficiënter werkt en meer balans in je drukke week ervaart. Vul het formulier hieronder in en ontvang hem direct in je mailbox!